Тематична вечер: ПроЛ(я)тно Прасенце

Тематична вечер: ПроЛ(я)тно Прасенце

Започваме поредицата HRC Alumni chefs’ series и имаме удоволствието да ви представим едно невероятно трио – Антон, Георги и Иван! Създатели на обичаното от всички БеГе ! Бивши възпитаници на кулинарна акадамия HRC, те създават едни от най-горещите тенденции за Street Food в София, България!
.
.
.
Този път на 22 юни, събота, тримата майстори ще влязат в кухнята на ресторант Таланти, където заедно с екип от наши студенти от 3-ти семестър ще Ви покажат магията на кулинарията, чрез добре композирано многостепенно меню, което със сигурност ще помните дълго. Погледнете менюто под текста и запазете вашата маса!! Резервирайте директно тук във Фейсбук или на телефон 02 421 9068 или на talents@hrcacademy.com
.
.
.
За Иван, Георги и Антон:

„Българската улична храна заслужава шанс. Основавайки “БеГе”, ние сбъднахме една мечта. Върнахме се обратно вкъщи, за да градим тук. Да готвим с качествени български продукти. И по този начин да поставим българското, “наш’то”, на пиедестал. С опита, който придобихме в чужбина, искаме да представим един нов прочит на уличната храна в България.

Казваме се Антон, Георги, Поли и Иван. Започнахме като близки приятели, но идеята “БеГе” ни превърна в семейство. Млади българи, които искат да правят това, което им е страст – улична храна. А тя трябва да е празник, който ни сближава.
Срещнах Георги в първи курс от нашето кулинарно образование. Малко време ни отне да се насочим към обща цел. А именно създаването на място, където хората могат да опитат любимата ни храна, представена по един модерен начин. Винаги сме държали на използването на локални продукти и приготвянето им с много любов.

През годините ни на странстване не спирахме да се борим за осъществяването на нашия проект, а от вкъщи Поли и Иван ни подкрепяха безрезервно с идеи и вяра в нас. И ето, че първата глава на нашето кулинарно приключение завърши там, откъдето започна – в България. Сега предстои втората. И сме твърдо решени да покажем, че уличната храна в България може да е прекрасна, без да е основана на вносни продукти и чужда кухня.
Благодарни сме на всеки, който е наш приятел и съмишленик и по този начин ще ни помогне да споделим „наш’то“!“

От БеГе

…………………………………. THE MENU ……………………………………..

Piggy Spring

Пролетно Прасенце

Стартер/Starter

Хрупкави свински уши

Панко | Мед | Сирача

Crispy Pig Ears

Panko | Honey | Sriracha

Втори Стартер/Second Starter

Миди – Бекон

Праз | Мариновани Зеленчуци | Пармезан

Mussels – Bacon

Leek | Marinated Vegetables | Parmesan

Основно Ястие/Main Course

Порк Уелингтон

Свинско Бонфиле | Гъбен Дюксел | Праскова Пюре

Pork Wellington

Pork Fillet | Mushroom Duxelle | Peach Puree

Десерт/Dessert

Сандвич „Холидей“

Черен Шоколад | Бекон | Ванилия

Sandwich “Holiday”

Dark Chocolate | Bacon | Vanilla

The price for the whole set is 42 BGN (excl. drinks)
Цената на менюто е само 42 лв. (напитките не са включени)